Gerco Poffers

Mijn naam is Gerco Poffers en ik werk sinds oktober 2018 als constructeur bij IBVreeswijk. Daarvoor ben ik 14 jaar werkzaam geweest bij IBZ Albergen.

Tussen 1999 en 2003 heb ik de opleiding Civiele Techniek gevolgd aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Mede tijdens mijn stageperiode ben ik erachter gekomen dat mijn interesse met name bij constructies ligt. In deze richting ben ik daarom afgestudeerd.

In de studiejaren 2009-2010 en 2010-2011 heb ik de opleiding HTI Staalconstructeur gevolgd. Na een korte pauze heb ik in het jaar 2013-2014 ook de opleiding HTI Betonconstructeur doorlopen. Dit traject heb ik als een grote meerwaarde ervaren doordat ik de theoretische achtergronden van de verschillende vakgebieden beter heb leren kennen.

In de eerste jaren vooral bezig geweest met projecten in de woningbouw. Het ging hierbij met name om het berekenen van de constructie voor verbouwingen, uitbreidingen en ‘standaard’ woningen. Dit is later uitgebreid met utiliteitsbouw zoals een sporthal, kantoorgebouwen en dergelijke, grotere ‘luxe’ woningen, stallen en bedrijfshallen. Daarnaast heb ik veel projecten met prefab kapconstructies berekend en uitgedetailleerd.

Reacties gesloten